foto-wendy-bakkerDe drijvende kracht achter Bladkracht ben ik: Wendy Bakker. Schrijven is mijn tweede natuur, journalistiek mijn professie en groen mijn grote passie. Ik heb 15 jaar als vak- en hoofdredacteur gewerkt bij Tuin en Landschap, het vakblad voor de groenprofessional.

Daarvoor was ik communicatie-medewerker voor grote sociale projecten in de gemeente Den Haag. Ik ken beide werelden; die van de journalistiek en die van de communicatie.

Hoveniersvak

In 2000 rondde ik mijn hoveniersopleiding af. Ik heb het geluk gehad dat ik mijn liefde voor het hoveniersvak en voor de natuur kon combineren met schrijven. De koers die ik destijds ben ingeslagen zet ik met groot plezier voort in mijn eigen tekst- en mediabureau Bladkracht.

Bloempracht

Mijn werk voor Bladkracht combineer ik met het ontwerpen van bloemrijke beplantingen voor Bloempracht ( www.bloempracht.nl). Ik heb mij in de afgelopen jaren gespecialiseerd in eenjarige en tweejarige planten. Voorbijgaand en vergankelijk maar daarom zo rijkbloeiend en oneindig in combinatiemogelijkheden. In het Frans zo prachtig ‘éphémère’ genoemd. Ik maak met nog relatief onbekende planten zomerlang bloeiende boeketten met een natuurlijke uitstraling. Geworteld in bak, pot of vollegrond.

In mijn vrije tijd zet ik me in voor het Platform Groen in Rijswijk. Deze adviseert de gemeente bij groene inrichtingsplannen in de openbare ruimte en enthousiasmeert bewoners voor Operatie Steenbreek.

In het weekend vind je me in mijn moestuin of in mijn siertuin. De handen in de aarde, het hoofd leeg.